Новини

Интересно за Вас млади и иновтивни хора

May 14, 2016, 9:24 p.m.

Академия за иновации 2016 – Sofia Municipality Innovation Hackathon

Тази година, проектът ще се реализира под формата на първия по рода си в България 24 часов Sofia Municipality Innovation Hackathon 2016 със съорганизатори - Столична община, Асоциация за развитие на София и Фонда за иновации.

В него, за пръв път, в рамките на "Академия за иновации 2016", студенти, ще имат възможността да разработват и презентират сами свои решения на проблеми в столицата, в три категории:

- Образование

- Здравеопазване

- Културно и историческо наследство

На 9 и 10 юни в НДК, зала 3, младежи ще могат да разработят свои идеи и решения под формата на 15 минутни презентации и демо версии на продукти и услуги, по темите и проблемите, свързани с тях, изброени по-горе.

Предварителна регистрация за отбори, които искат да участват в хекатона, в която ще се допуснат отбори, (с не повече от 10 души в екип), ще тече от 25 април до края на месец май

Официален сайт

ПОКАНА ЗА СРЕЩА

Feb. 19, 2016, 1:49 p.m.

Уважаеми участници в YES,

"ГИС Tрансфер Център" Ви кани да вземете участие в среща на тема "Подкрепа за разработване на иновации от стартиращи предприятия", която ще се проведе на 24.02.2016 г. (сряда) в Института по механика – БАН, в комплекса на БАН на ІV-ти км, ул. Акад Георги Бончев, бл. 4, в зала 200 (2-ри етаж). Дневния ред на срещата можете да намерите тук

ПОКАНА ЗА КОНКУРС

Feb. 18, 2016, 10:10 a.m.

Третото издание на първия български конкурс, насочен към развиване на предприемачеството сред младите момичета, Entrepregirl е вече факт. През 2014-та и 2015-та година над 100 момичета се осмелиха да разкажат на света за своите идеи и да покажат, че и те са носители на промяна!

Наградата Entrepregirl включва стипендия за алтернативна MBA (аMBA) програма на Бизнес института за предприемачи (The Business Institute), едногодишно менторство и членство в Български център на жените в технологиите (BCWT), място в Junior Achievement STartUp Hambar в София Тех Парк. 3 от момичетата с най-добри идеи ще бъдат представени в инициативата на JA Bulgaria – Активизирай се!

ПОКАНА ЗА КОНФЕРЕНЦИЯ

Feb. 11, 2016, 2:24 p.m.

П О К А Н А за участие в XIV-та Национална младежка научно-практическа конференция 19 - 20 април 2016 г. канят се за участие доктори, докторанти, магистри и бакалаври на възраст до 35 години, от университети в София и страната, институти на БАН и от фирми, които имат самостоятелни или в съавторство разработки или други трудове с авторски характер, непубликувани до момента. При съавторство се допуска само един втори съавтор, но водещ трябва да бъде участникът на младежка възраст. Подробности за конференцията можете да намерите тук

Честита Нова 2016-та година!

Jan. 4, 2016, 11:49 a.m.

Драги участници в конкурса YES,скъпи приятели,

Екипът на YES ви честити Новата 2016-та година и ви

пожелава крепко здраве, много щастие и още повече успехи!