Новини

Innofair 2014

Aug. 4, 2014, 2:48 p.m.

Клуб Млади таланти и партньори организират седмия ежегоден Панаир на науката и иновациите. Панаирът ще се проведе на 07.11.2014 в betahaus, София.

Могат да участват ученици на възраст над 14 години и всеки, който е завършил средното си образование в рамките на последната година и не е навършил 20 години.

За да участвате, попълнете електронния формуляр и приложете необходимите материали на страницата за регистрация до 15.10.2014г.

За повече информация за подготовка на проектите вижте правилника на конкурса или пишете на innofair@cys.bg

Могат да участват всички проекти в сферите на информационните и компютърни технологии, физика и астрономия, математика и информатика, химия, биология и екология, инженерни науки, социология, медицински науки.

Жури от утвърдени български учени ще определи най-добритe разработки, които участниците ще представят на собствен щанд пред публика и специалисти.

До 3 проекта, избрани от журито, ще участват в най-големия международен конкурс за млади учени – Intel ISEF (Питсбург, Пенсилвания, САЩ), един проект ще участва в INESPO(Холандия) и един проект в Concours Jeunes scientifiques(Люксембург).

Останалите награди, в паричен и предметен формат, ще бъдат осигурени от български и международни представители на науката и индустрията.

Награди "Джон Атанасов"

April 9, 2014, 12:14 p.m.

На 3 април 2014 г. започна конкурсът за най-престижните отличия за млади изследователи и практици в сферата на компютърните и информационни технологии – отличията на президента на Република България „Джон Атанасов“. Ако оценявате своите научни постижения като значими или сте разработили иновативен проект с висока обществена значимост и сте български гражданин до 35 г., вие може да сте следващия носител на наградата на Президента на Републиката „Джон Атанасов“. Най-добрите ученици и техните преподаватели в сферите на информатиката и информационните технологии също ще бъдат отличени с грамоти „Джон Атанасов“. Носителите на отличията „Джон Атанасов“ през 2014 г. ще имат уникалната възможност техни ментори да бъдат водещи учени в областта на информационните и комуникационни технологии и доказали се представители на бизнеса. Допълнителна информация, както и правилата за всяка една категория може да намерите на следния линк: http://president.bg/cat41/Pravila/ . В случай на въпроси, може да се свържете с организаторите на конкурса на тел. 02/ 92 39 106 или на e-mail: nagradajohnatanasoff@.president.bg

Нови спонсорски награди

Dec. 3, 2013, 12:10 p.m.

По традиция спонсорите на Intel ISEF предоставят и награди за проекти, участващи на афилиираните към международния конкурс панаири. Обикновено това са награди със строго специализирани изисквания, насочени към точно определен тип разработка. Тази година, два от проектите на Панаира на науката и иновациите получават следните премии: Марин Шаламанов получава диплом и медал на YSEA (Общество за Наука и Инженерство на Йеил). Румен Данговски получава наградата на почетното математическо общество ΜΑΘ за най-предизвикателна, оригинална и задълбочена разработка по математика. Честито на наградените!